Начало » Услуги » Дигитален печат
Дигитален печат
Дигитален печат

Дигитален печат

Защо дигитален печат? Това е печатен процес, при който изображението се пренася директно от цифровото описание (файл) към физически носител (печатна медия).

Какво наричаме дигитален печат? Технологиите, на които днес се базират различните варианти на широкоформатият дигитален печат, включват мастилено-струен печат, лазерен печат, сух офсет и др. При дигиталния мастилено-струен печат, принтерът отпечатва изображението директно върху широк спектър от материали като различни видове хартия и фолиа. Също така е възможен и печат върху промазани и ламинирани винилни медии, текстил, стъкло, метал, мрамор и други.

Дигиталният печат е с по-висока цена на страница в сравнение с по-традиционния офсетов печат. Тази цена се компенсира от избягването на всички технически стъпки при офсетовия, като изготвянето на надпечатни плаки. При дигиталния печат има възможност за промяна или дори смяна на изображението за всяка импресия. Дигиталният печат спестява време и дава възможност за отпечатване на изображения с размери по-големи от стандартните.

Разполагаме с мастиленоструйни,  UV и латексови машини за дигитален печат с ширина от 150 сm до 500 сm и дължина, ограничена единствено от самата медия. За да задоволим и най-високите изисквания за качество, бързина и сигурност, работим с технологии разработени от водещи световни производители като  HP, Agfa, Durst, Canon и непрекъснато инвестираме в нови. За вярно цветовъзпроизвеждане Атиа Принт разполага със собствени измервателни уреди за контрол на цветовете, което ни позволява да постигаме винаги коректен цвят в отговор на търсената прецизност.