Начало » Полезно » Cut path / контур за рязане
Рязане по контур
Рязане по контур

Cut path / контур за рязане

Какво e Cut path / контур за рязане

Това наричаме векторен обект,  с дебелина 0,25 пункта, който е зададен в документа Ви, като е отделен от обектите за печат в отделен леър  /слой/ или файл. Този контур се използва за последващо изрязване на режещ плотер или рутер и не се отпечатва.

При производството на печатни рекламни материали, Вие имате възможността да създавате проекти с произволни и нестандартни форми. За да придобият тези форми, те трябва да бъдат изрязани на рутери или плотери след отпечатването им. За това е важно да подготвите Вашите файлове правилно.

Как се изпълнява този Cut path / контур за рязане ?

Машините за довършителни процеси четат и изпълняват обектите зададени във Вашият Cut path. Режещото устройство буквално повтаря контура и прорязва материала.  Можете да подавате Cut контурите си във  векторни файлове в удобните за Вас файлови формати. EPS, AI, PDF, CDR . В следващият линк можете да видите визуализация какво е Cut path. 

 

Визуализация на Cut path / contour

 

Cut path е универсален похват за рязане. Той може да бъде изпълнен от разнородни периферни устройства. Различните марки машини използват съответни софтуерни решения за изпълняване на задачите. Възможно е да се наложи да преработите част от файловете си, за да изпълните изискванията.